0

Wat is een penisring?

Een penisring ook bekend als cockring, heeft als doel om langer een erectie te behouden. Doordat de ring, bij een erectie, strak om de penis zit kan het bloed niet of moeilijk weer uit het zwellichaam stromen waardoor de erectie langer aanhoudt. Vooral bij vrouwen die wat langer bezig zijn om hun orgamse te bereiken is de penisring erg gewild.

Veel mannen voelen zich schuldig als de vrouw niet klaarkomt tijdens de vaginale sex. Het gebruik van een penisring kan daarbij een prima hulpmiddel zijn, om beide tot een hoogtepunt te komen en soms wel meedere (al geldt dit doorgaans alleen voor de vrouw). Kortom de penisring is een echte aanrader, leuk om eens te proberen.

Voor het maken van een penisring worden diverse materialen gebruikt, namelijk metaal, rubber, leer of siliconen.

Er zijn ook diverse uitvoeringen verkrijgbaar: gesloten ringen, verstelbare ringen en vibrerende ringen. Als je de juiste maat hebt gevonden zitten de gesloten ringen het strakst. Ze houden dan het bloed goed vast en werken daardoor het best. Vibrerende ringen zijn ideaal om de partner extra te verwennen en met een verstelbare penisring kan je eenvoudig ontdekken welke mate van druk je het lekkerst vindt.

Let op! Een penisring mag maximaal een half uur blijven zitten en als de ring zelf pijn doet is het tijd om hem af te doen. Het kan zijn dat je een grotere maat nodig hebt.

Glijmiddel kan het aanbrengen en afdoen van een penisring comfortabeler maken. Bij silicone penisringen raden we glijmiddel op waterbasis aan, aangezien het meeste glijmiddel op siliconebasis de silicone van de penisring kan aantasten. Een uitzondering is de Eros Toyglide en de EROglide. Deze hoogwaardige silicone glijmiddelen kunnen wel samen met silicone toys gebruikt worden.